Op 18 september 2022 vindt dit jaar de Freedom Run – Liberty Loop plaats. Een recreatieve loop over vier afstanden en weer vernoemd naar onze bekende veteranen Bill, Joe en Armando. Om 10:30 uur zal bij Centrum Hofdael in Geldrop het eerste startschot gelost worden voor de kinderloop (1 Mile), daarna volgen de 10, 8 en 4 Miles.

Ook deze editie gaat een eerbetoon worden aan onze bevrijders. In september 1944 is in de bossen, waar gelopen gaat worden, ongekend fel gevochten. Duitse troepen probeerden te voorkomen dat de geallieerden door konden breken. Bijzonder moedige mannen sneuvelden in deze strijd. In het gebied tussen Geldrop en Mierlo, waar zich het grootste gedeelte van het parcours bevindt, maar ook tussen de weilanden en in onze straten werd heldhaftig gestreden. Als deelnemer aan de Liberty Loop – Freedom Run treedt jij ook dit jaar in de voetsporen van onze bevrijders. Je voelt letterlijk dat “bewegen in vrijheid” bijzonder is.

Dit jaar is ook de kinderloop weer terug van weggeweest. Kinderen vanaf groep 3 van de basisschool kunnen gratis deelnemen. Het inschrijfgeld voor de volwassenen bedraagt € 5,00. Alle deelnemers ontvangen na afloop een mooi aandenken.

Inschrijven
De online inschrijving start op maandag 6 juni via www.inschrijven.nl. De inschrijving sluit op donderdag 15 september. Na-inschrijving op zondag 18 september is niet mogelijk. Het maximum aantal inschrijvingen is beperkt tot 500, dus wees er op tijd bij!

Voor het bewust laag gehouden inschrijfgeld van € 5,- hoef je het beslist niet te laten, schrijf je nu in!