Stichting 18 september investeert

Stichting 18 september zorgt met diverse initiatieven dat het verleden levend blijft gehouden. Onze vrijheid koesteren is daarbij het product. Generatie op generatie willen wij dat waardevolle bezit doorgeven. Met verhalen van de mensen van toen, ervaringen en belevenissen. Al 70 jaar de reis naar Bayeux voor scholieren, de reis naar vernietigingskamp Auschwitz, Freedom Lecture, een veteraan in en voor de klas, de fietstocht om het bevrijdingsvuur in Bayeux op te halen, het Fakkeldefilé. Dát komt over bij jongeren. We zijn goed op weg, maar er is meer nodig.

www.stichting18september.nl
Stichting 18 september op Facebook

Op een mooie zomeravond loop je door de weilanden. Dan kom je langs een hele reeks gedenktekens. Het zijn levensgrote parachutes. Onze bevrijders die zwevend uit de lucht vallen. De weg naar de vrijheid begon hier en jij maakt daar nu onderdeel van uit. De Freedom Run laat u deze gedenktekens ontmoeten.

Een lachend gezicht op een zwart-witfoto uit een ver verleden. De keuze die hen naar Eindhoven leidde werd voor hen gemaakt. Hun oorlog werd jouw vrijheid. Zij konden er niet meer voor weglopen. Jij wel. Dankzij hen. Door de Freedom Run geven we hen onze vrijheid mee. Onze vrijheid. Hun vrijheid.

Ons sportevenement op een historische locatie brengt saamhorigheid en besef samen. Onze vrijheid, hun herdenking. Doe daarom mee met de Freedom Run, powered by Stichting 18 september.

Share This